Oriënterend gesprek (30 minuten, gratis en vrijblijvend)
Tijdens een oriënterend gesprek maken we met elkaar kennis, nemen we kort door wat je klachten zijn, je hulpvraag en je verwachtingen ten aanzien van de behandeling en de resultaten.
Van mijn kant informeer ik je over wat ik voor je zou kunnen betekenen hierin en geef je een realistisch beeld over wat voor resultaten er haalbaar kunnen zijn met mijn begeleiding.
Werkwijze
Stap 1 Intakeconsult, analyse, globaal plan van aanpak en nabespreking
Voorafgaand aan het 1e consult ontvang je een aantal uitgebreide vragenlijsten via de mail. De vragen gaan over je medische historie en je huidige klachten. De ingevulde vragenlijsten stuur je uiterlijk 5 dagen voorafgaand aan je afspraak voor je eerste consult naar me toe, zodat ik ze alvast door kan nemen. Tijdens het intakegesprek bespreken we de vragenlijsten, kijken we naar je voeding en nemen we de medische geschiedenis door om er achter te komen waar mogelijk de klachten begonnen zijn. Zo krijgen we samen een indruk van de fysieke en geestelijke belasting.
Samen formuleren we de hulpvraag en een realistische doelstelling.
Aansluitend op het 1e consult ga ik verder aan de slag met het grondig analyseren van je medische historie en je huidige klachten; ik onderzoek waar de oorzaak van je klachten kan liggen, wat je klachten zou kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen en in welke richting je je moet gaan om tot verbetering en/of herstel te komen. Hieruit volgt een globaal plan van aanpak dat we in een kort vervolggesprek bespreken. Met dit globale plan van aanpak maak je óf zelf een begin óf ga je met mij aan de slag.
Na de intake heb je in ieder geval een goed beeld van de mogelijke oorzaken van je klachten en van wat je globaal zou kunnen doen om tot verbetering en/of herstel te komen.
Stap 2 Behandelplan en begeleiding
Besluit je om onder begeleiding van mij verder te gaan, dan stel ik een specifiek behandelplan voor je op. Dit kan bestaan uit een geadviseerde voedings- en/of leefstijl, psychosociaal advies en beweegadvies. Wanneer er sprake is van tekorten, kunnen er voedingssupplementen geadviseerd worden om de tekorten aan te vullen. Tevens kan het advies gegeven worden om nog nadere onderzoeken te laten doen voor een duidelijker beeld en daarmee (nog) gerichtere adviezen. Je kunt hierbij denken aan bloedonderzoek en ontlastingsonderzoek.
Een behandelplan heeft als doel het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De kracht van orthomoleculaire therapie is dat we het lichaam aanspreken om het zelf genezend vermogen aan te zetten door middel van voedingsstoffen die door het lichaam worden herkend. Er wordt een uniek behandelplan opgesteld; ieder mens is immers uniek.
Je kun kiezen uit:
– losse afspraken (vervolgconsulten van max. 1 uur) die je naar wens kunt inplannen of
– een speciaal samengesteld programma waarbij je intensief begeleid wordt door mij.
Begeleidingsprogramma ‘Op de goede weg’
Dit programma is speciaal samengesteld voor mensen met lichte klachten en duurt 3 maanden*.
Er wordt een globaal breed orthomoleculair bloedonderzoek gedaan om te kijken in welke richting de oorzaak van de klachten zou kunnen liggen. Vervolgens wordt er een uitgebreid persoonlijk en bij jouw situatie passend behandelplan opgesteld, dat we samen uitgebreid doornemen. In een periode van 3 maanden wordt je intensief ondersteund. We hebben elke 2 weken contact over de voortgang, we bespreken waar je tegenaan loopt en ik stuur waar nodig het behandelplan bij en geef ik je tips en tricks met betrekking tot je voeding en lifestyle. Ik ondersteun je gedurende het traject via Whatsapp, telefoon of e-mail wanneer je even overleg wilt of korte vragen hebt.
Begeleidingsprogramma ‘Op de goede weg – Plus’
Dit programma is speciaal samengesteld voor mensen met lichte tot milde klachten en duurt 6 maanden*. Er wordt een globaal breed orthomoleculair bloedonderzoek gedaan om te kijken in welke richting de oorzaak van de klachten zou kunnen liggen. Vervolgens wordt er een uitgebreid persoonlijk en bij jouw situatie passend behandelplan opgesteld, dat we samen uitgebreid doornemen. In een periode van 6 maanden wordt je intensief ondersteund. We hebben elke 2 weken contact over de voortgang, we bespreken waar je tegenaan loopt en ik stuur waar nodig het behandelplan bij en geef ik je tips en tricks met betrekking tot je voeding en lifestyle. Ik ondersteun je gedurende het traject via Whatsapp, telefoon of e-mail wanneer je even overleg wilt of korte vragen hebt.
Begeleidingsprogramma ‘Darmoptimalisatie’
Regelmatig een opgeblazen gevoel, steen in je maag, krampen, last van winderigheid of boeren? Tijdens dit programma worden de oorzaken van deze klachten in kaart gebracht en aangepakt. Via een uitgebreid laboratoriumonderzoek (ontlasting) kunnen we de oorzaken van je klachten achterhalen, krijgen inzicht in de verbanden tussen de verschillende klachten.
Er wordt een speciaal persoonlijk behandelplan opgesteld in 3 fasen.*
- Tijdens de 1e fase gaan zorgen we dat er rust komt in de darmen en voeren we toxines af.
- In de 2e fase gaan we focussen op de oorzaken; het elimineren van schimmels, parasieten of slechte bacteriën staat hier centraal.
- In de 3e fase gaan we werken aan het herstellen van het darmmicrobioom en de heropbouw van de gezondheid van de darmslijmvliezen.
Dit programma heeft een duur van 6-12 maanden*.
Er wordt een uitgebreid persoonlijk en bij jouw situatie passend behandelplan opgesteld, dat we samen uitgebreid doornemen. In een periode van 6-12 maanden wordt je intensief ondersteund. We hebben elke 2 weken contact over de voortgang, om eventueel het behandelplan bij te sturen, om te bespreken waar je tegenaan loopt en om je tips en tricks te geven. Daarnaast ondersteun ik je gedurende het traject via Whatsapp, telefoon of e-mail met het beantwoorden van korte vragen die je hebt.
Begeleidingsprogramma ‘Darmoptimalisatie – Plus’
Wanneer er naast de voorbeeld-klachten bij ‘Darmoptimalisering’ ook vermoedens zijn van intoleranties en/of overgevoeligheden, kan er gekozen worden voor dit programma.
De ‘Plus’ staat voor:
– een extra bloedonderzoek op 90 IgG voedingsintoleranties.
– extra begeleiding bij het aanpassen van je voedingsgewoonten
* Herstel is persoonlijk; afhankelijk van het verloop van het herstelproces kan het zo zijn dat je lichaam meer tijd nodig heeft dan de genoemde tijd in het programma.
NB Het is mogelijk om verschillende pakketten na elkaar af te nemen, wanneer daar behoefte aan is.